De onderzoeker

Wie doet het onderzoek?

Het onderzoek wordt/is uitgevoerd door Geertje Kuipers.

Ik ben in 2002 gestart met de opleiding Coaching en Counseling aan het Benelux Universitair Centrum (BUC) in Den Bosch. De Basisopleiding heb ik in november 2004 afgerond met een literatuurstudie en casusbeschrijving in mijn scriptie "De Zin van Single".
Voor de Voortgezette Opleiding heb ik dit onderwerp verdiept door interviews te houden met zes single vrouwen en aanvullend literatuuronderzoek te doen. De Voortgezette Opleiding heb ik in december 2005 afgerond.

 

'Tijdens mijn puberteit was mijn grootste angst geen vriendje te kunnen krijgen en als gevolg daarvan ‘over te blijven’. Dit ging zover dat ik op mijn zestiende verkering ‘nam’ met een jongen die verliefd op mij was, alleen maar om dat gevaar af te wenden. Nu ben ik op 39-jarige leeftijd, na mijn derde langere relatie, sinds enige jaren single en hard op weg alsnog een oude vrijster te worden...'

 
 

Uit: De Zin van Single, november 2004

 

In mijn omgeving zag ik verschillende hoogopgeleide vrouwen van rond de veertig die het maar niet lukte om een geschikte partner te vinden en het moeilijk hadden om als single hun leven en werk naar tevredenheid vorm te geven. Ik was benieuwd of er overeenkomsten zijn in hun biografie die een rol zouden kunnen spelen in hun huidige levenssituatie.

Daarom heb ik als scriptieonderwerp voor mijn studie Coaching en Counseling gekozen voor het ongewild single-zijn in deze levensfase en wat daar zoal bij komt kijken.

home